Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg – Huisartsen Koggeschip – Colmschate
Header afbeelding
Huisartsen Koggeschip
Koggeschip 222 7429BG
Colmschate

Praktijkondersteuner Geestelijke Gezondheidszorg

De huisartsen worden in hun praktijk ondersteund door praktijkondersteuners uit verschillende disciplines. Zo zijn er naast praktijkondersteuners voor diabetes en longziekten ook praktijkondersteuners op het gebied van geestelijke gezondheidszorg. Hieronder voorzien wij u graag van informatie over hun werkwijze.

De POH GGZ is er voor psychische, emotionele en sociale problemen

Psychische en psychosociale klachten komen veel voor en zijn van alle leeftijden; van lichte klachten tot ernstiger stoornissen. Dit soort klachten kunnen grote impact hebben op uw kwaliteit van leven. In de meeste gevallen kan kortdurende begeleiding ervoor zorgen dat de klachten verminderen of hanteerbaar worden. In het kader hiernaast staan  een aantal voorbeelden van klachten waarmee u terecht kunt bij de POH GGZ.

Met één van onze POH’s GGZ kunt u in de vertrouwde omgeving van de huisartspraktijk in gesprek om uw klachten op rij te zetten of te verhelderen. In de meeste gevallen kunnen de klachten binnen de huisartspraktijk worden behandeld. Wanneer er sprake is van ernstiger problemen of het vermoeden van een psychische stoornis, kan er in overleg een verwijzing worden gedaan naar meer specialistische zorg.

Begeleiding door de POH GGZ

Soms is één gesprek met de POH GGZ voldoende om overzicht te krijgen en zelf weer verder te kunnen. Als blijkt dat er meer nodig is, stelt de POH GGZ Samen met u en de huisarts een plan op voor de verdere begeleiding. Het intakegesprek duurt 45 minuten en vervolggesprekken duren 30 minuten. Een afspraak kunt u zelf inplannen; online of aan de balie. Indien gewenst (bijvoorbeeld bij twijfel) kunt u het ook eerst met de huisarts bespreken.

Kosten

De POH GGZ werkt onder verantwoordelijkheid van de huisarts en valt daarmee onder huisartsenzorg.
Dit wordt vergoed vanuit het basispakket en is daarom vrij van eigen risico.