Huisarts Tuynman – Huisartsen Koggeschip – Colmschate
Header afbeelding
Huisartsen Koggeschip
Koggeschip 222 7429BG
Colmschate

Huisarts Tuynman

Welkom op de pagina van Michel Tuynman , huisarts

Sinds 2001 ben ik huisarts in Deventer Colmschate. Na mijn studie geneeskunde in Amsterdam, heb ik eerst 3 jaar gewerkt op de afdeling chirurgie (en SEH) in IJmuiden. Daarna heb ik enkele jaren in Engeland (Dover) gewerkt en mijn opleiding tot huisarts gedaan.

Na enkele jaren van waarnemingen in diverse delen van het land, kreeg ik de kans de praktijk van dokter Louisse in Colmschate over te nemen.
Deventer heeft een uniek samenwerkingsverband met een hechte groep huisartsen, apothekers en zeer goede relatie met het Deventer Ziekenhuis. En ondanks alle landelijkeproblemen met zorgverzekeraars, proberen we de relatie met Salland Verzekeringen (ENO) zo hecht mogelijk te houden.

Werkdagen en samenwerking

Dokter Jonker en ik hebben onze eigen praktijk. Maar we werken intensief samen. Ook de praktijkondersteuners en assistentes zijn één team.

Ik ben op maandag, woensdag en vrijdag in de praktijk aanwezig;

Buiten de praktijk neem ik deel aan projecten met apotheek en bejaardentehuis (Huize Salland) en geef ik nascholingen aan (huis-)artsen en assistentes. Er is altijd een arts in het Koggeschip aanwezig, zodat de dagelijkse zaken zoveel mogelijk door kunnen gaan. Op de dagen dat ik er niet ben doet dokter Sijbesma of dokter Luijsterburg het spreekuur. Zij werken zowel voor dokter Jonker als voor mij.

Waarneming

-Bij vakantie wordt mijn praktijk waargenomen door dokter Jonker/dokter Sijbesma/dokter Luijsterburg (799031)

– Avond- nacht en weekeinddiensten verlopen via de HUISARTSEN POST SALLAND (HAP) naast de spoedpost van het Deventer Ziekenhuis (501777)

Apotheek en internetapotheek

Recepten (ook die van de receptenlijn) worden doorgegeven aan Apotheek Flora of Apotheek de Vijfhoek.
Alle apotheken van Deventer zijn aangesloten op ons gesloten patiënten-informatie-systeem. Dus ook recepten die via een andere apotheek,
of via de DienstApotheek in het DZ worden opgehaald, worden door ons systeem verwerkt. Daarmee worden dus ook alle gevaren en bijwerkingen
van combinaties van geneesmiddelen bewaakt.
De Internet Apotheek doet NIET mee aan dit systeem. Daarmee valt dus een belangrijk bewakingssysteem van medicijngebruik, bijwerkingen en
overgevoeligheden weg. Hoewel verzekeringsmaatschappijen misschien korting geven op uw premie, is dit een belangrijk verlies aan kwaliteit van zorg.
De voordelen die de internetapotheek biedt, zoals bezorging en herinnering van herhaalmedicatie, kan uw eigen apotheek in Deventer ook leveren.

Flora- en Vijfhoek Apotheek hebben diverse mogelijkheden van herhaalservice en zelfs een afhaaldienst via een automaat. Neem hiervoor graag contact op met de apotheker.

Standpunt Euthanasie

Ik heb geen principiële bezwaren tegen euthanasie. Maar ik vind niet dat het een recht is van de patiënt op een zorgproduct, dat ik op verzoek moet leveren. Een ziekte, die zulk intens lijden met zich meebrengt dat een patiënt het sterven als enige uitweg ziet, is een zeer intens traject, zowel voor de patiënt, als de begeleidende dokter. Alle genezende- of verlichtende mogelijkheden zijn daarbij dan al doorlopen. In de regio Deventer is een goed samenwerkingsverband met het Palliatief Netwerk. Een team van consulenten en dokters met speciale kennis van de laatste levensfase, helpen ons om de zorg voor ernstig zieke en terminale patienten optimaal te begeleiden.

Toch kan het lijden als te zwaar, of ondraaglijk worden ervaren. Dan groeit het gevoel dat alleen het sterven het verdere lijden kan stoppen. Ook daarin sta ik mijn patiënten dan bij.