Griep – Huisartsen Koggeschip – Colmschate
Header afbeelding
Huisartsen Koggeschip
Koggeschip 222 7429BG
Colmschate

Griep

Nieuws over de jaarlijks griepcampagne

GRIEPPRIK 2021

Wij zijn al weer druk bezig met het plannen van de griepvaccinaties en pneumokokken vaccinatie. Deze worden dit jaar op 25 oktober gegeven. Iedereen die hiervoor in aanmerking komt krijgt half oktober een uitnodiging in de brievenbus. Indien u geen uitnodiging ontvangt en u denkt wel in aanmerking te komen dan kunt u vanaf half oktober contact opnemen met de assistente.

 

Vanuit de overheid is het advies gekomen om de griepvaccinatie ook te geven aan mensen met ernstig overgewicht en vrouwen die zwanger zijn (vanaf de 22ste week). Wilt u deze vaccinatie hebben dan kunt u zich telefonisch aanmelden bij de assistente. Zij gaat u dan op een lijst plaatsen voor vaccinatie. U krijgt dan later bericht wanneer u gevaccineerd kunt worden.

Waarom de griepprik?

De jaarlijkse seizoensgriepprik beschermt u tegen ernstige gevolgen van de meest voorkomende griepvirussen. Iedereen die extra risico loopt om ernstig ziek te worden door griep, krijgt de griepvaccinatie gratis aangeboden. Dat zijn mensen van 60 jaar en ouder en bepaalde risicogroepen. Voor deze mensen is het belangrijk dat zij jaarlijks tussen half oktober en half november de griepvaccinatie krijgen. De griepvaccinatie maakt de kans om griep te krijgen veel kleiner. Als u toch griep krijgt, dan verloopt de ziekte meestal minder ernstig. Bovendien verkleint de griepvaccinatie de kans op complicaties zoals longontsteking of op verergering van uw ‘eigen’ ziekte.


Indien u een uitnodiging heeft ontvangen voor de jaarlijkse (gratis) griepvaccinatie, kunt u op het in de brief genoemde tijdsblok bij ons terecht op: 25 oktober 2021

Graag uw oproepbrief meenemen tijdens uw bezoek.

Wilt u makkelijke kleding aantrekken, bij voorkeur korte mouwen?