Mijngezondheid.net – Huisartsen Koggeschip – Colmschate
Header afbeelding
Huisartsen Koggeschip
Koggeschip 222 7429BG
Colmschate

Mijngezondheid.net

 

MijnGezondheid.net

Via MijnGezondheid.net kunt u eenvoudig en snel allerlei zaken regelen met uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Met MijnGezondheid.net is de praktijk 7 dagen per week, 24 uur per dag bereikbaar.

Er is een app gekoppeld aan MijnGezondheid.net: de MedGemak App. Meer over de MedGemak App leest u onder aan de pagina.

Waarom MijnGezondheid.net?

Sinds 1 juli 2020 heeft iedereen recht op inzage in het medisch dossier. Het doel hiervan is het verbeteren van de zorg. De patiënt ziet onder andere de verslaglegging van de huisarts, de praktijkondersteuner of de doktersassistente. De patiënt heeft meer overzicht en is beter geïnformeerd. Daardoor heeft de patiënt ook meer grip op en regie over de eigen gezondheid. De patiënt kan na het contact met de praktijk nog eens teruglezen wat er is gezegd en geadviseerd. Zo kan de patiënt zich beter voorbereiden op een volgend consult. De patiënt kan in de agenda een afspraak plannen voor het spreekuur van de huisarts, een vraag stellen via e-mail consult aan de huisarts, labuitslagen bekijken en een deel van zijn medisch dossier inzien. Verder heeft de patiënt toegang tot duidelijke en vertrouwde informatie over gezondheid en ziekte. Verder kan de patiënt via deze service actuele herhaalreceptuur aanvragen.

Wie kan gebruik maken van MijnGezondheid.net?

Als u bent ingeschreven als patiënt bij een van de huisartsen in onze praktijk, kunt u gebruik maken van deze service. U kunt ook als ouder uw minderjarige kinderen tot 16 jaar aanmelden.

Op dit moment is het wegens het Corona-virus niet mogelijk om online een afspraak in te plannen

 

Wat kan ik allemaal met MijnGezondheid.net ?

 • Afspraken maken met uw huisarts, praktijkondersteuners en/of assistenten
  • Maak online een afspraak met uw huisarts. Een afspraak maken kan 24 uur per dag. De afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt via en mail een bevestiging en herinnering van uw afspraak ontvangen.
 • Medicijnen bestellen
  • Bestel medicijnen op het moment dat het u uitkomt. Per geneesmiddel dat u gebruikt is er digitaal een informatiefolder beschikbaar.
 • Inzage in uw medisch dossier
  • MijnGezondheid.net toont u een samenvatting van uw medisch dossier. Eventuele bijzonderheden en overgevoeligheden staan vermeld. Via een link met thuisarts.nl vindt u aanvullende betrouwbare informatie.
  • Aantekeningen van de huisarts, praktijkondersteuner en assistente tijdens het consult kunt u ook zien in MijnGezondheid.net. U heeft dan meer informatie om samen met ons te praten over uw gezondheid en om een keuze te maken over uw behandeling.
  • Via MijnGezondheid.net bekijkt u online uitslagen van laboratoriumonderzoeken.
  • Uw huisarts kan u inzicht geven in uw documenten, bijvoorbeeld verwijsbrieven, via MijnGezondheid.net.
 • Online vragen stellen
  • Stel online – via een beveiligde verbinding – een vraag aan uw huisarts, praktijkondersteuner of assistente. Het is ook mogelijk om een bijlage mee te sturen. Zo hoeft u niet langs te gaan of te bellen.

Ook als u het niet nodig vindt om uw zaken digitaal te regelen, adviseren wij u toch om gebruik te maken van MijnGezondheid.net. Kijk voor meer informatie over online inzage op deze link.

Is MijnGezondheid.net veilig?

MijnGezondheid.net maakt gebruik van een besloten en beveiligd netwerk op internet. Om in te kunnen loggen heeft u een DigiD met sms-functie en een (mobiele) telefoon nodig. DigiD is de elektronische legitimatie voor internetdiensten van de overheid (o.a. belastingdienst). De overheid heeft geen inzage in uw gegevens op MijnGezondheid.net. Informatie over DigiD en het aanvragen hiervan vindt u op www.digid.nl.

Hoe kan ik gebruik maken van MijnGezondheid.net?

Bij MijnGezondheid.net kunt u inloggen met uw DigiD met smscode. Hiervoor dient u aangemeld te zijn bij MijnGezondheid.net door uw huisarts. Alle patiënten die in onze praktijken op 20 april 2017 18 jaar of ouder waren, zijn automatisch aangemeld om gebruik te kunnen gaan maken van MijnGezondheid.net

Aanmelden voor MijnGezondheid.net

Was u op 25 april 2017 nog geen 18 jaar of geen patiënt in één van onze praktijken, klik hieronder op de praktijk van uw huisarts om u aan te melden:

Dokter Tuynman: Aanmeldformulier

Dokter Jonker: Aanmeldformulier

 

Ondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van MijnGezondheid.net? Laat het ons weten via k.nijenbrinks@hcdo.nl of meld het aan de assistente. Wij helpen u graag.

Tip: op de website www.mijngezondheid.net vindt u veel gestelde vragen en instructiefilmpjes

 

Inloggen in MijnGezondheid.net

Bent u al aangemeld bij MijnGezondheid.net, klik hier om naar de inlogpagina te gaan.

 

Filmpje online dossier inzage

https://open-eerstelijn.nl/wp-content/uploads/2020/03/open-animatie-ondertiteling.mp4

 

De MedGemak app

De app MedGemak helpt u bij het zo goed mogelijk regelen van uw gezondheidszaken. Zo heeft u via uw telefoon 24/7 inzicht in uw medicijnen en bestelt u deze direct online. Met de handige inneemwekker stelt u eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicijnen in te nemen. Heeft u overdag geen tijd om uw huisarts te bellen voor een afspraak? Geen probleem! Met de app MedGemak regelt u dit gemakkelijk online waar en wanneer het u uitkomt.

MedGemak is een aanvulling op het patiëntenportaal MijnGezondheid.net. Wilt u gebruik maken van de app MedGemak? Zorg er dan voor dat u zich eerst aanmeldt voor MijnGezondheid.net. Hoe u dat doet leest u hier.

Op dit moment is het wegens het Corona-virus niet mogelijk om online een afspraak in te plannen

 

Wat kan ik allemaal met de MedGemak app?

 • Online afspraken maken
  Maak online een afspraak met uw huisarts of andere zorgverlener. Een afspraak maken kan 24 uur per dag; deze afspraak komt direct in de agenda van uw huisarts te staan. U kunt de afspraak toevoegen aan uw eigen agenda en via de mail ontvangt u be* vestiging en herinnering van de afspraak.

Wilt u een bevestiging van uw afspraak? Dat kan alleen als u gebruik maakt van Mijngezondheid.net

 • Online medicatie bestellen

Bestel uw herhaalmedicatie gemakkelijk online via uw smartphone of tablet. Dit scheelt u weer een bezoek aan uw apotheek.

 • Bericht sturen met bijlage

Heeft u een vraag over bijvoorbeeld een bepaalde lichamelijke klacht of over het gebruik van uw medicatie? Stel u vraag dan aan uw huisarts of apotheek via MedGemak. Bent u ongerust over een verdacht plekje of kunt u uw vraag lastig omschrijven? Stuur dan een foto mee. Via MedGemak kan dit op een betrouwbare en veilige manier. Het is mogelijk om foto’s en documenten als bijlage te versturen vanaf een IOS-apparaat en Android apparaat.

 • Handige inneem-wekker instellen

Het tijdig en zorgvuldig innemen van medicijnen is erg belangrijk voor uw gezondheid De handige inneem-wekker van MedGemak helpt u hierbij. U stelt eenvoudig in wanneer het tijd is om uw medicatie in te nemen.

Is de app veilig?

Sommige onderdelen van de app zijn alleen toegankelijk via een inlog met DigiD bij online patiëntenportaal MijnGezondheid.net (MGN). Hierdoor is privacygevoelige informatie goed beschermd. Voor het maken van een afspraak is het niet nodig met uw DigiD in te loggen. Meer informatie over DigiD kunt u vinden op www.digid.nl.

Hoe kan ik de app ‘MedGemak app’ downloaden en veilig inloggen?

Koppel de app MedGemak eenmalig aan uw MijnGezondheid.net account en log vervolgens standaard in met een 5-cijferige code. Deze methode waarborgt de hoogste privacy-eisen en wet- en regelgeving.

U kunt de app gratis downloaden in de App Store (Apple telefoons) of via Google Play Store (Android Telefoons).

MijnGezondheid.net

Voor sommige onderdelen in de app moet u inloggen bij MijnGezondheid.net.

Ondersteuning

Heeft u hulp nodig bij het gebruik van MijnGezondheid.net? Laat het ons weten via k.nijenbrinks@hcdo.nl  of meld het aan de assistente. Wij helpen u graag.

Tip: op de website www.mijngezondheid.net vindt u veel gestelde vragen en instructiefilmpjes.