Header afbeelding
Huisartsen Koggeschip
Koggeschip 222 7429BG
Colmschate

Nieuws

LET OP:

Vanaf dinsdag 8 juli 2025 is de hele praktijk bereikbaar op het volgende telefoonnummer:

0570799031

Via het keuzemenu kunt u kiezen voor de assistente van de praktijk van huisarts Jonker of de assistente van de  praktijk van huisarts Tuynman.

Tevens kunt u via bovenstaande nummer herhaalmedicatie bestellen (optie 2 in het menu).

 

Het oude nummer van de praktijk van dokter Tuynman en het nummer van de receptenlijn komen te vervallen.

 

 

Vertrek Jaap Sijbesma

Met ingang van 21 juli 2025 zal Jaap Sijbesma niet langer als huisarts werkzaam zijn bij Huisartsen Koggeschip.

Na 5 jaar werkzaam geweest te zijn in de praktijk gaat hij de praktijk verlaten en in een andere praktijk buiten Deventer werken.

Sander Hulsbos en Marloes Oosterwegel (per augustus) zullen als huisartsen werkzaam zijn in de praktijk van dokter Tuynman.

 

 

GRAAG TOESTEMMING GEVEN VOOR INZAGE IN UW DZ DOSSIER

Voor de huisarts is het belangrijk om uw medische gegevens, zoals bijvoorbeeld onderzoeksuitslagen, bij het Deventer Ziekenhuis in te kunnen zien.

Vanaf maart 2025 verandert de voorwaarde waaronder zorgverleners toegang krijgen tot het dossier via het Zorgverlenersportaal. Dat wordt alleen mogelijk als de patiënt expliciet toestemming geeft (wet Wabvpz).

Hoe kunnen patiënten toestemming geven?

  • Digitaal via MijnDZ
  • Aan de balie bij inschrijving bij de receptie of bij de balie van de polikliniek in het Deventer Ziekenhuis

Heeft u kinderen onder de 18 jaar? Dan verzoeken wij u om ook voor hen toestemming te geven. De huisarts heeft geen inzage meer in uw dossier, als u geen toestemming heeft gegeven.

 

Wij vragen u om uw toestemming vast te leggen via mijndz.nl.

Meer informatie vindt u op dz.nl/toestemming.

 

Eigen bijdrage patiënten bij bloedonderzoek

Patiënten betalen alleen het verplichte (en het eventueel het vrijwillige) eigen risico.  Zonder verwijzing van een arts ontvang u vanuit de basisverzekering geen vergoeding voor bloedonderzoek. Een preventief bloedonderzoek moet door de patiënt zelf betaald worden.

 

Eigen bijdrage patiënten bij het doen van kweekonderzoek

Bij sommige kweekonderzoeken zijn bepaalde uitkomsten aanleiding om de kweek verder te onderzoeken. Dit wordt wel doortesten genoemd. Dat gebeurt bijvoorbeeld wanneer er bacteriën zijn gevonden in het kweekmateriaal en wij moeten vaststellen welke dat zijn om uw behandeling te kunnen bepalen.
Welke testen uiteindelijk worden gebruikt, is afhankelijk van de uitkomsten van de eerste test. Daarom is vooraf niet altijd precies vast te stellen wat uiteindelijk het onderzoek gaat kosten.

 

KWALITEITSKEURMERK!

We zijn trots dat uit praktijkaccreditering is gebleken dat onze praktijk voldoet aan alle kwaliteitsnormen! Met dit kwaliteitskeurmerk bieden we u als onze patiënten een tastbaar bewijs dat wij verantwoorde reguliere huisartsenzorg leveren.

 

Vroeg ochtendspreekuur

Op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag is er een vroeg ochtendspreekuur. Op deze dagen is het mogelijk om vanaf 07.00 uur een afspraak te maken bij de huisarts. Vanaf 21 juli 2025 is er geen vroeg spreekuur meer beschikbaar.

 

Online inzage in medisch dossier

Sinds 1 juli 2020 heeft iedereen recht op online inzage in zijn of haar medisch dossier. Dit is mogelijk via MijnGezondheid.net. U kunt inzicht krijgen in bijvoorbeeld de onderstaande punten:

  • laboratoriumuitslagen
  • verslaglegging
  • overzicht medicatie
  • overgevoeligheden en bijzonderheden
  • documenten (zoals verwijsbrieven)

Kijk voor meer informatie op onze pagina Mijngezondheid.net of op https://open-eerstelijn.nl/ik-ben/patient/

 

Wijziging in uw gegevens

Mochten er wijzigingen in uw gegevens zijn bijvoorbeeld een ander adres of telefoonnummer, wilt u dit dan doorgeven aan de assistente of via ons e-mail adres huisartsenkoggeschip@hcdo.nl  Ook kunt u uw gegevens wijzigen in MijnGezondheid.net

 

NHG-praktijkaccreditering

Praktijkaccreditatie is een keurmerk van het NHG, het Nederlands Huisartsen Genootschap. De praktijk wordt beoordeeld op een zeer groot aantal kwaliteitspunten op het gebied van medisch handelen, praktijkvoering, organisatie en vernieuwing. Hiervoor zijn ook de patiënten enquêtes gebruikt. Hieruit worden verbeterplannen gemaakt, die dan weer getoetst worden door de NHG-commissie.

Praktijk Jonker is al sinds 2011 geaccrediteerd. Sinds januari 2015 is praktijk Tuynman ook geaccrediteerd. In 2021 en 2024 is de accreditatie voor de praktijken Jonker en Tuynman vernieuwd.